Medlemsmöte i Lövångerbygdens Utveckling

Höstens medlemsmöte i LBU hölls på Storstugan i Lövånger den 20 oktober. Samma dag kom kommunfullmäktiges glädjande beslut att sälja fastigheten till Lövånger Kyrkstad AB (svb) och därmed har vi nått en milstolpe i vår strävan att utveckla Lövånger Kyrkstad. Mötet lockade 16 personer som representerade drygt hälften av våra 30 medlemsföreningar. Föreningen berättade om olika projekt som genomförts under året. Vi har haft ett stort intresse för våra odlingslotter både från våra odlare och från andra orter och dagspress. Informationsplanket vid OKQ8 är välanvänt och blev ett lyckat projekt. Möjligheten att anordna kulturevenemang liknande i ”Cornelis Fotspår” är något föreningen kommer att fortsätta med. Vi berättade om de företag vi driver; Lövånger Kyrkstad AB (svb) och Lövånger Tandvård. Tandvården har fått tillbaka sin tandläkare efter en tids konvalescens och verksamheten är stabil. En ny tandläkarstol är beställd.

Vi fick ta del av information från de föreningar som var representerade. Lövångerbygden har ett mycket rikt föreningsliv. Bygget av ridhuset i Fjälbyn framskrider och om allt fortsätter i den takten står det klart v12-16. LUAIK berättade om alla sina verksamheter och hoppas på en bra vinter så att långfärdsbanan på Gärdefjärden kan bli verklighet. Byaföreningen Enen har i det närmaste klart den upprustade lekparken. Folkets Hus gläds åt en höst med många bra filmer på gång. Byaföreningen Hökmarks Framtid har erhållit bidrag från Boverket och Skellefteå kommun för att lägga nya tak, bygga om kök och toalett samt installera hörselslinga.

Lövångerbygdens Utveckling avslutade mötet med att berätta lite om framtida idéer. Vi kommer att driva frågan om att få IVPA (I Väntan På Ambulans) till Lövånger. Julmarknaden kommer att genomföras första advent. Vi planerar ett projekt kring höjning av vattenståndet i Avafjärden samt ny kaj i Kvarnparken och vi tittar på möjligheten att rusta upp Kallvikens hamn. Till nästa sommar vill vi rusta upp cykelleder, vandringsleder och kanotled.

Fullmäktiges beslut om försäljning av Storstugan firades med tårta och vi gratulerar alla föreningar och privatpersoner som kommer att bli delägare i den.

Anette Jansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.