Storstugan blir Lövångerägd

Nu är beslutet fattat. Lövånger Kyrkstad AB (svb) får köpa Storstugan och det närliggande campingområdet av Skellefteå kommun. Beslutet togs med stor majoritet av kommunfullmäktige tisdag 20 oktober.

Särskilt glädjande var att det från talarstolen enbart uttrycktes positiva åsikter om de insatser som gjorts av DCIM100MEDIALövångerborna för att rädda kyrkstaden. Tilltro till planerna för verksamheten var också påfallande. Nu kan det långsiktiga arbetet med att rusta upp Storstugan, där restaurang- och konferensdelen är inrymd, fortsätta då förutsättningarna blivit tydligare.

Samtidigt pågår upprustning av kyrkstugorna. Det är ju dessa som är målet för hela projektet, nämligen att vårda och utveckla den kulturskatt som kyrkstadsområdet utgör!

Ett stort tack till alla medarbetare och ideellt arbetande personer som gjort det möjligt att nå detta första delmål. Men det är nu allvaret börjar. Hoppet är att engagemanget för kyrkstaden består och kanske rent av intensifieras. Följ Lövånger Kyrkstad på Facebook och hemsidan för kontinuerlig information om vad som pågår.

Johnny Karlsson, ordf Lövånger Kyrkstad AB (svb)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.