Odla i lägenhet?

Att bo i lägenhet och samtidigt ha ett fint grönsaksland eller odla egen potatis är inte helt lätt. Därför undersöker Lövångerbygdens Utveckling nu intresset i samhället bland boende och asylsökande för odlingslotter. Vi har möjlighet att arrendera marken nedanför Kyrkan och skulle där vilja anlägga ett fint område med odlingslotter, sittgrupper, redskapsskjul etc.

Odlingslotterna skulle kunna bli 50 kvm och man skulle kunna hyra två om man vill. Det skulle iordningställas av LBU och sedan drivas genom att en odlingsförening bildas. Kostnaden för att hyra en lott skulle ligga på 150-300 kronor per år, vi vet inte riktigt den summan ännu. I summan skulle gödsel och underhåll av grusgångar m.m. ingå.

Innan vi går vidare med det här projektet vill vi gärna veta om så många som vi tror är intresserade! Vi kommer även att inbjuda till ett möte i slutet av april / början av maj, om vi fått in tillräckligt med intressenanmälningar. Hjälp gärna till att sprida denna information till de du känner som inte har tillgång till internet!

Skriv ditt namn på ett av anslagen som finns på Konsum, Saidy´s, Biblioteket och Lövångers Blommor eller ring Anette 070-697 40 09 senast 21 april.

odlingslotter lövånger

1 svar på ”Odla i lägenhet?”

  1. Kul idé! Säkert uppskattat av odlingsintresserade lägenhetsbor, och dessutom kan det bli en social plats där folk kan knyta nya kontakter. Inte minst för dom asylsökande som får en trevlig sysselsättning och kan lära känna lövångersborna lite bättre.
    Hoppas att det blir tillräckligt stort intresse så det kan bli av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.