Lövångerbygdens utveckling, årsmöte 2015

Drygt 20 personer från våra 35 medlemsföreningar slöt upp till föreningens årsmöte som hölls 23 mars i Storstugan. Det har varit ett år fullspäckat med aktiviteter och projekt. Under våren bildades Lövånger Kyrkstad AB med Lövångerbygdens Utveckling som huvudägare. Efter nyemission har bolaget nu ca 200 delägare. Syftet med företaget är att säkerställa bevarandet av Lövånger Kyrkstad. Under sommaren drevs vandrarhem med 90 bäddar. I september öppnade Storstugans lunchservering och i oktober fick samhället ett nytt café i gamla Storstugan. LBU anlade ett odlingslottsområde nedanför kyrkan som ett integrationsprojekt och ett tjugotal personer odlade sina grönsaker. Föreningen gav ut den årliga Sommartidningen och Kalendariet. Vi har byggt ett nytt informationsplank vid OKQ8, genomfört en mycket lyckad julmarknad, arrangerat valborgsfirande i samarbete med LUAIK och Lövångers ryttarsällskap, två musikarrangemang i Gropen samt många andra projekt. Eva Nordenstam och Gunilla Blomberg avtackades ur styrelsen och vi hälsade Marina Barkanowitz och Ann-Kristin Grahn välkomna. Som avslutning bjöds det på fika och Storstugans goda smörgåstårta. Nu ser vi fram emot ett nytt aktivt verksamhetsår.

Nya styrelsen finns presenterad under fliken ”Byar och föreningar” / Lövångerbygdens Utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.